Sterk en in balans

Meest kost-effectieve behandeling rug- en nekklachten

We zien dat chiropractie steeds beter vergoed wordt vanuit de zorgverzekering, al zou het nog beter moeten zijn. Zeker als men bedenkt dat met name voor rug en nekklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is (Nelson et al., 2003).

Tarieven

Volwassenen

• Eerste consult

€90,00

• Vervolgconsult

€60,00

Kinderen (t/m 15 jaar)

 

• Eerste consult

€67,00

• Vervolgconsult

€60,00

Langer dan 5 jaar geleden voor het laatst behandeld

90,00

Overstap andere praktijk

Wanneer een patiënt overstapt van praktijk, een behandeldossier tijdig wordt aangeleverd en aangetoond kan worden niet langer dan 5 jaar geleden behandeld te zijn

60,00

Medische verslaglegging

Eenmalig

€150,00 

Verzuimd consult

40,00

 

Vergoedingen

Chiropractische behandelingen vallen bij de meeste verzekeraars onder “alternatieve geneeswijze” en worden vanuit een groot aantal aanvullende pakketten van de zorgverzekering, vergoed.

De premie die u hiervoor betaalt kan per verzekeraar anders zijn. Wij raden u aan uw polis na te kijken om uw vergoeding voor chiropractie te controleren.
Dat kan via deze link:

Extra informatie

Omdat chiropractie vergoed wordt vanuit het aanvullend pakket, geldt hiervoor géén verplicht eigen risico van 385,00. U ontvangt dus daarom de volledige vergoeding zoals die in uw zorgpolis vermeld staat.

Belangrijk is dat uw chiropractor lid is van de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie), geregistreerd staat bij de SCN (Stichting Chiropractie Nederland) en een AGB-code heeft. Voor de meeste verzekeraars is dit een vereiste om tot vergoeding over te gaan.

Mocht u er niet uitkomen, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding waar u recht op heeft.

Contact

Wilt u meer weten of twijfelt u of chiropractie iets voor u kan betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen om een gratis en vrijblijvende screening in te plannen. Of kom langs op een van onze informatie avonden.

Cornerstone Chiropractie

Hoge Ham 85d - 5104 JC - Dongen