Sterk en in balans

Behandeling rug- en nekklachten: meeste gezondheidswinst

We zien dat chiropractiebehandelingen steeds vaker vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Al zou het nóg beter moeten! Zeker als je bedenkt dat met name voor rug- en nekklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is (Nelson et al., 2003).

Tarieven

Volwassenen

• Eerste consult

€92,50

• Vervolgconsult

€62,50

Kinderen (t/m 15 jaar)

 

• Eerste consult

€75,00

• Vervolgconsult

€62,50

Langer dan 5 jaar geleden voor het laatst behandeld

92,50

Overstap andere praktijk

Wanneer een patiënt overstapt van praktijk, een behandeldossier tijdig wordt aangeleverd en aangetoond kan worden niet langer dan 5 jaar geleden behandeld te zijn.

62,50

Medische verslaglegging

Eenmalig

€150,00 

Verzuimd consult

40,00

 

Vergoedingen

Chiropractiebehandelingen vallen bij de meeste verzekeraars onder ‘alternatieve geneeswijze’ en worden vanuit een groot aantal aanvullende pakketten van de zorgverzekering vergoed.

De premie die je hiervoor betaalt is per verzekeraar anders. Wij raden je aan jouw polis na te kijken en de vergoeding voor chiropractie te controleren.

Extra informatie

Omdat chiropractie wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket, geldt hiervoor géén verplicht eigen risico van 385,00. Je ontvangt daarom de volledige vergoeding zoals die in je zorgpolis staat vermeld.

Belangrijk is dat jouw chiropractor lid is van de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie), geregistreerd staat bij de SCN (Stichting Chiropractie Nederland) en een AGB-code heeft. Voor de meeste verzekeraars is dit een vereiste om tot vergoeding over te gaan.

Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met de verzekeringsmaatschappij, zij kunnen je meer vertellen over de vergoeding waar jij recht op hebt.

Contact

Wil je meer weten of twijfel je of chiropractie iets voor jou is? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een gratis en vrijblijvende screening. Of kom langs op een van onze informatie avonden.

2 + 9 =

Cornerstone Chiropractie

Hoge Ham 85d - 5104 JC - Dongen