Wordt weer sterk en in balans

Symptomen en klachten

De meeste mensen associëren chiropractische zorg met de behandeling van rug- en nekpijn. Wij gaan verder dan dat … onze chiropractoren houden rekening met uw algehele gezondheid voordat zij aan een behandelingsprogramma beginnen. Lees hier meer over de klachten en symptomen waarbij chiropractie kan helpen.

Rugklachten

Rugpijn is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van invaliditeit. Pijn in de lage rug kenmerkt zich aan pijn en of stijfheid die gepaard kan gaan met tintelingen, een dof gevoel van de huid in de rug zelf of naar de benen toe.

De pijnklachten kunnen heel abrupt ontstaan of langzaam toenemen over enkele weken tot maanden. Oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Verkeerde of langdurige houdingen zoals bureauwerk, veel autorijden en zwaar lichamelijk werk
  • Veel repetitieve werk,
  • (Sport)blessures na hele zware belasting
  • Plotselinge/onverwachte bewegingen

Behandeling

Wij luisteren naar uw zorgen en een grondig onderzoek wordt uitgevoerd om de oorzaak van uw rugpijn te vinden. Zodra een oorzaak is vastgesteld, schetsen we een behandelplan die op u is afgestemd.

Bij de chiropractor worden specifieke spinale aanpassingen of correcties uitgevoerd die ervoor zorgen dat de wervelkolom op een normaal niveau beweegt en functioneert.

Sportblessures

Sporten is goed voor ons, wij zijn gebouwd om te bewegen. Echter, kan sport soms voor overmatige belasting zorgen als we te zwaar/lang gaan trainen of als er onverwachte bewegingen plaatsvinden tijdens het sporten. Dit kan leiden tot een overbelast of geblesseerde spier en gewrichtsstelsel.

Chiropractie wordt wereldwijd bij de grootste topsporters gebruikt om prestaties te vergroten en lichamelijke klachten te verbeteren

Behandeling

Tijdens het sporten zijn een aantal randvoorwaarden nodig om zo efficiënt en veilig mogelijk voort te kunnen bewegen. Coördinatie, kracht, stabiliteit, uithoudingsvermogen en mobiliteit zijn daar een aantal van. Wanneer één of meerdere van deze randvoorwaarden niet optimaal is hebben wij eerder kans op blessures.

De chiropractor houdt zich bezig met deze randvoorwaarden. Door ervoor te zorgen dat het zenuwstelsel zo efficiënt mogelijk kan functioneren waardoor alle spieren goed worden aangestuurd kan er worden gewerkt aan versterken, stabiliseren en mobiliseren van blessuregevoelige gebieden in het lichaam

Nekklachten

Heeft u weleens last van een pijnlijk- of brandend gevoel in de nek of een moeilijk beweegbaar nek? Nekpijn kan veroorzaakt worden door een plotselinge beweging, een verkeerde zithouding of een nacht waarin u niet lekker hebt gelegen of geslapen.

Andere oorzaken van nekklachten kunnen zijn:

  • Verkeerde of langdurige houdingen, slecht afgestelde bureaustoel
  • Een kussen dat onvoldoende steun geeft
  • Sporten of overbelasting
  • Plotselinge/onverwachte bewegingen

Behandeling

We onderzoeken eerst de precieze oorzaak van uw nekklachten. Tijdens het intakegesprek wordt er gevraagd naar het ontstaan en beloop van uw klacht, uw

algemene gezondheid en leefgewoonten. Na dit gesprek wordt een lichamelijk onderzoek gedaan
Vaak kunnen we de oorzaak achterhalen doormiddel van een goed orthopedisch en neurologisch onderzoek.

Op basis hiervan wordt er bepaald of we u van dienst kunnen zijn en of we verwachten u met succes te kunnen behandelen. Elk soort nekklacht vraagt

om een specifieke behandeling. We bekijken welke chiropractische behandeling het beste past bij uw situatie.

Hoofdpijn

Onderzoek toont aan dat 90% van de bevolking gedurende hun leven er in meer of minder mate mee te maken heeft.

Chiropractoren herkennen dat hoofdpijn deel uitmaakt van het waarschuwingssysteem van het lichaam dat er iets niet klopt, dit kan te wijten zijn aan stress, voeding, uitdroging, houding, vermoeidheid van de ogen om er maar een paar te noemen.
Hoofdpijn kan het gevolg zijn van meer ernstige oorzaken, maar deze zijn zeldzaam.

Behandeling

Chiropractoren specialiseren zich in het analyseren van delen van de wervelkolom die onder spanning staan en het corrigeren van afwijkingen in de wervelkolom die veroorzaakt worden door deze stressoren. Wanneer de spanning van de wervelkolom wordt afgenomen en de wervelkolom beter kan bewegen en zich beter aan stress kan aanpassen, kan uw zenuwstelsel veel efficiënter functioneren.

De behandeling kan spanning op de zenuwen, bloedvaten, gewrichtsbanden en spieren in de nek verminderen, waardoor symptomen zoals hoofdpijn en algehele vermoeidheid worden verlicht.

Migraine

Migraine is niet zomaar heftige hoofdpijn. Het is een slopende aandoening waarbij hoofdpijn een rol speelt maar kan daarnaast ook samengaan met misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid.

Bij ongeveer één op de drie mensen die migraine heeft wordt de hoofdpijn voorafgaand door een aura. Dit kunnen schitteringen, sterretjes of strepen zijn die je gezichtsveld belemmeren.

Sommige mensen voelen voordat ze een aura hebben dat een migraineaanval gaat beginnen door een aantal symptomen, bijvoorbeeld veranderingen in stemming of humeur, overgevoeligheid voor licht en geluid, hunkeren naar eten, vaak gapen en een stijve nek om een aantal te noemen.

De hoofdpijnaanvallen kunnen 4-72 uur duren, gepaard gaan met misselijkheid, gevoeligheid voor licht, geluid of allebei. De pijn zit meestal aan één kant van het hoofd en gaat gepaard met heftig bonzende of kloppende pijn die verergerd kan worden door fysiek activiteit.

Behandeling

Chiropractoren streven ernaar om de verschillende oorzaken van de migraineaanvallen boven tafel te krijgen. Hierdoor kunnen we een op uw situatie afgestemde behandelplan in elkaar zetten. Belangrijk is dat alle facetten, zowel neurologisch, voeding, bloeddruk, hormonen, stress en natuurlijk de gewrichten in de nek en hoofd aangepakt worden. Als wij hulp nodig hebben bij een aspect van de behandeling, verwijzen we u naar uw huisarts die verdere onderzoeken of behandelingen aan kan vragen.

Twijfelt u of het migraine is waar u last van heeft of weet u zeker dat u migraine een rol speelt in uw leven, Cornerstone Chiropractie wilt u daar graag bij helpen. Daarbij besteden we niet alleen aandacht aan uw wervelkolom maar juist ook aan neurologische factoren, hormonen en voeding.

Contact

Wilt u meer weten of twijfelt u of chiropractie iets voor u kan betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen om een gratis en vrijblijvende screening in te plannen. Of kom langs op een van onze informatie avonden.

Cornerstone Chiropractie

Hoge Ham 85d - 5104 JC - Dongen