Word weer sterk en in balans

Symptomen en klachten

De meeste mensen associëren chiropractische zorg alleen met de behandeling van rug- en nekpijn. Maar wij gaan verder dan dat! Onze chiropractors houden rekening met jouw algehele gezondheid vóórdat zij aan een behandelingprogramma beginnen. 

Lees meer over de klachten en symptomen waarbij chiropractie kan helpen.

Rugklachten

Rugpijn is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van invaliditeit. Lage rugklachten kenmerken zich door pijn en/of stijfheid die meestal gepaard gaat met tintelingen, een dof gevoel van de huid of met uitstraling naar de benen toe.

De pijnklachten kunnen heel abrupt ontstaan of nemen langzaam toe in enkele weken tot maanden. Oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Verkeerde of langdurige houdingen zoals bureauwerk, veel autorijden en zwaar lichamelijk werk
  • Repetitief werk
  • (Sport)blessures na hele zware belasting
  • Plotselinge/onverwachte bewegingen

Behandeling

Wij luisteren naar jouw zorgen en er wordt een grondig onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van jouw rugpijn te vinden. Zodra een oorzaak is vastgesteld, schetsen we een behandelplan die op jou is afgestemd.

Bij de chiropractor worden specifieke spinale aanpassingen of correcties uitgevoerd, die ervoor zorgen dat de wervelkolom op een normaal niveau beweegt en functioneert.

Sportblessures

Sporten is goed voor je; we zijn immers gebouwd om te bewegen. Alleen kan sport soms voor overmatige belasting zorgen als je te zwaar of te lang gaat trainen. Maar ook als er een onverwachte beweging plaatsvindt tijdens het sporten kan dit leiden tot een overbelasting of blessure van de spier of het gewricht. 

Chiropractie wordt wereldwijd bij de grootste topsporters gebruikt. Zo worden prestaties vergroot en lichamelijke klachten voorkomen en verbeterd.

Behandeling

Tijdens het sporten zijn een aantal randvoorwaarden nodig om zo efficiënt en veilig mogelijk te bewegen. Coördinatie, kracht, stabiliteit, uithoudingsvermogen en mobiliteit zijn een aantal van die voorwaarden. Wanneer één of meerdere van deze randvoorwaarden niet optimaal is, heb je eerder kans op blessures.

De chiropractor houdt zich bezig met deze randvoorwaarden. Hij zorgt ervoor dat het zenuwstelsel zo efficiënt mogelijk functioneert. Op die manier worden alle spieren weer goed aangestuurd en kan er worden gewerkt aan versterken, stabiliseren en mobiliseren van blessuregevoelige gebieden in het lichaam.

Nekklachten

Heb je wel eens last van een pijnlijk of brandend gevoel in je nek? Of een stijve nek? Nekpijn kan veroorzaakt worden door een plotselinge beweging, een verkeerde zithouding of een nacht waarin je niet lekker hebt gelegen.

Andere oorzaken van nekklachten kunnen zijn:

  • Verkeerde of langdurige houdingen, slecht afgestelde bureaustoel
  • Een kussen dat onvoldoende steun geeft
  • Sporten of overbelasting
  • Plotselinge/onverwachte bewegingen

Behandeling

We onderzoeken eerst de precieze oorzaak van jouw nekklachten. Tijdens het intakegesprek wordt er gevraagd naar het ontstaan en verloop van de klacht, jouw algemene gezondheid en leefgewoonten. Na dit gesprek wordt een lichamelijk onderzoek gedaan.

Vaak kunnen we de oorzaak achterhalen door middel van een goed orthopedisch-, neurologisch- en chiropractisch-onderzoek.

Op basis hiervan wordt bepaald of we jou van dienst kunnen zijn en of we verwachten je met succes te kunnen behandelen. Elke soort nekklacht vraagt om een specifieke behandeling. We bekijken welke chiropractische behandeling het beste past bij jouw situatie.

Hoofdpijn

Onderzoek toont aan dat 90 procent van de bevolking te maken krijgt met hoofdpijn – of ooit heeft gehad.

Chiropractors herkennen het waarschuwingssysteem van het lichaam, waar hoofdpijn onderdeel van is. Hoofdpijn betekent dat er iets niet klopt. Dit kan te maken hebben met stress, voeding, uitdroging, houding en vermoeidheid van de ogen. Hoofdpijn kan ook het gevolg zijn van meer ernstige oorzaken, maar deze zijn gelukkig zeldzaam.

Behandeling

Chiropractors zijn gespecialiseerd in het analyseren van delen van de wervelkolom. Met name als die onder spanning staan. Zij corrigeren afwijkingen in de wervelkolom die veroorzaakt worden door stressoren. Wanneer de spanning van de wervelkolom wordt afgenomen, kan je zenuwstelsel weer efficiënter functioneren.

De behandeling kan spanning op de zenuwen, bloedvaten, gewrichtsbanden en spieren in de nek verminderen, waardoor symptomen zoals hoofdpijn en algehele vermoeidheid worden verlicht.

Migraine

Migraine is niet zomaar heftige hoofdpijn. Het is een slopende aandoening waarbij hoofdpijn een rol speelt, maar waar misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid ook symptomen kunnen zijn. Bij ongeveer één op de drie mensen die migraine heeft, wordt de hoofdpijn herkend aan schitteringen, sterretjes of strepen die je gezichtsveld belemmeren.

Sommige mensen voelen dat ze een migraineaanval krijgen door een aantal symptomen: bijvoorbeeld veranderingen in stemming of humeur, overgevoeligheid voor licht en geluid, hunkeren naar eten, vaak gapen en een stijve nek om een aantal symptomen te noemen.

De hoofdpijnaanvallen kunnen 4-72 uur duren. De pijn zit meestal aan één kant van het hoofd en gaat gepaard met heftig bonzende of kloppende pijn die verergerd kan worden door fysieke activiteit.

Behandeling

Chiropractors streven ernaar om de verschillende oorzaken van de migraineaanvallen boven tafel te krijgen. Hierdoor kunnen we een, op jouw situatie afgestemd behandelplan, maken. Belangrijk is dat alle facetten, zowel neurologisch als voeding, bloeddruk, hormonen, stress en natuurlijk de gewrichten in jouw nek en hoofd, worden aangepakt. Als wij hulp nodig hebben bij een bepaald aspect van de behandeling, verwijzen we jou door naar de huisarts die verdere onderzoeken of behandelingen aan kan vragen.

Twijfel je of het migraine is waar je last van hebt of weet je zeker dat migraine een rol speelt in jouw leven? Cornerstone Chiropractie wil jouw daar graag bij helpen. Daarnaast besteden we niet alleen aandacht aan jouw wervelkolom maar juist ook aan neurologische factoren, hormonen en voeding.

Contact

Wil je meer weten of twijfel je of chiropractie iets voor jou is? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een gratis en vrijblijvende screening. Of kom langs op een van onze informatie avonden.

1 + 9 =

Cornerstone Chiropractie

Hoge Ham 85d - 5104 JC - Dongen