Uw familie sterk en in balans

Jouw familie sterk en in balans

Wij zijn een praktijk die gericht is op families. Van de jongste onder ons tot de oudste, u bent welkom. Wij streven ernaar mensen in elke levensfase te begeleiden naar een sterker lichaam en betere kwaliteit van leven

Baby's

De geboorte van een kind is een fenomenaal moment, levens veranderend in elke opzicht. Maar de geboorte kan – hoe ongecompliceerd dan ook – toch een stress of druk zetten op het ontwikkelende wervelkolom en zenuwstelsel van uw baby.

Het geboorteproces is van nature een zwaar proces voor moeder en baby. Er komen grote krachten op het lichaam van uw baby te staan waardoor de gewrichten in de ruggengraat belast kunnen worden. Dit kan een negatief effect hebben op het functioneren van het zenuwstelsel van uw baby.

Het resultaat? Een baby in balans, sterk en gezond.

Chiropractie bij baby’s en kinderen is veilig en zacht. Er worden hele zachte technieken toegepast. Vergelijkbaar mer de druk die u gebruikt bij het testen van de rijpheid van een stuk fruit.

Zwangerschap

Een gebalanceerd lichaam zorgt best mogelijke omgeving voor uw baby!

Chiropractoren werken aan uw wervelkolom en bekken tijdens de zwangerschap om evenwichtige bewegingen en balans te bevorderen. Als de bekken zich in een gebalanceerde staat bevindt, zorgen de ligamenten die verbonden zijn met de baarmoeder voor een evenwichtige ophanging van de baarmoeder. Dit biedt uw baby ook de best mogelijke kans om in de juiste positie te zijn als de bevalling begint.

Kinderen

De ontwikkeling tijdens de kinderjaren legt het fundament voor gezondheid op latere leeftijd. Wat we eten, hoe we bewegen, welke blessures we oplopen, heeft allemaal effect op onze gezondheid op lange termijn.

Tijdens de geboorte, bij val partijen of sportblessures kunnen blokkades ontwikkelen in de wervelkolom of andere gedeeltes van het lichaam. Deze kunnen een negatief effect hebben op het functioneren van de zenuwstelsel en de aansturing van verschillende processen in het lichaam. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt hierdoor beperkt waardoor de kans op compensatieve kwaaltjes groter wordt.

Chiropractie helpt het groeiend lichaam van uw kind zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen naar een sterk en vitaal volwassen.

Ouderen

De World Health Organisation (WHO) stelt dat een belangrijk kenmerk van bevordering van “gezond ouder worden” het vergroten of behouden van het functionele vermogen is.
Onafhankelijk kunnen leven kan belangrijk voor u zijn. Dus, elke interventie in de gezondheidszorg die bijdraagt aan het vermogen om beperkingen in activiteiten van het dagelijks leven te overwinnen, zou een rol moeten spelen in de zorg voor oudere volwassenen.

Uw chiropractor helpt bij herstel in functie en optimaliseren van uw bewegingsapparaat.

Als uw wervelkolom in balans is zorgt het voor betere coördinatie en balans, minder gewrichtsslijtage en betere bewegingsvrijheid.

Contact

Wilt u meer weten of twijfelt u of chiropractie iets voor u kan betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen om een gratis en vrijblijvende screening in te plannen. Of kom langs op een van onze informatie avonden.

Cornerstone Chiropractie

Hoge Ham 85d - 5104 JC - Dongen