Jouw familie sterk en in balans

Jouw familie sterk en in balans

Wij zijn een praktijk die gericht is op families. Van de jongste onder ons tot de oudste; iedereen is welkom. Wij streven ernaar mensen in elke levensfase te begeleiden naar een sterker lichaam en een betere kwaliteit van leven.

Baby's

De geboorte van een kind is een prachtig moment, levensveranderend in elk opzicht. Maar de geboorte kan – hoe ongecompliceerd dan ook – toch een last zijn voor de wervelkolom en het zenuwstelsel van jouw baby.

Het geboorteproces is van nature een zwaar proces voor zowel moeder als baby. Er komt enorme fysieke druk op het lichaam van jouw baby te staan, waardoor de gewrichten in de ruggengraat belast kunnen worden. Dit kan een negatief effect hebben op het functioneren van het zenuwstelsel van je baby.

Chiropractie bij baby’s en kinderen is uiterst veilig. Er worden hele zachte technieken toegepast. Vergelijkbaar met de druk die je gebruikt bij het testen van de rijpheid van een stuk fruit.

Het resultaat? Een baby in balans, sterk en gezond.

Zwangerschap

Een gebalanceerd lichaam zorgt voor de beste omgeving voor jouw baby!

Ook tijdens de zwangerschap kan een chiropractor helpen. Samen zorgen we ervoor dat jouw wervelkolom en bekken optimaal in balans zijn. Als het bekken zich in een gebalanceerde staat bevindt, zorgen de ligamenten die verbonden zijn met de baarmoeder voor een evenwichtige ophanging ervan. Dit biedt je baby de beste kans om in de juiste positie te liggen als de bevalling begint.

Kinderen

De ontwikkeling tijdens de kinderjaren legt het fundament voor gezondheid op latere leeftijd. Wat we eten, hoe we bewegen, welke blessures we oplopen; het heeft allemaal effect op onze gezondheid op de lange termijn.

Tijdens de geboorte, bij valpartijen of sportblessures kunnen er blokkades in de wervelkolom of andere gedeeltes van het lichaam ontstaan. Deze kunnen een negatief effect hebben op het functioneren van het zenuwstelsel en de aansturing van verschillende processen in het lichaam. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt hierdoor beperkt, waardoor de kans op kwaaltjes – door compensatie – groter wordt.

Chiropractie helpt het groeiende lichaam van jouw kind zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen naar een sterk en vitaal volwassen lichaam.

Ouderen

De World Health Organisation (WHO) stelt dat het vergroten of behouden van het functionele vermogen één van de allerbelangrijkste kenmerken is om gezond ouder te worden.

Onafhankelijkheid op latere leeftijd kan heel erg belangrijk zijn voor iemand. Dus elke behandeling die bijdraagt aan het tegengaan van beperkingen in activiteit bij ouderen, is een overwinning. Een chiropractor kan jou helpen bij herstel in functie en optimaliseren van je bewegingsapparaat.

Als jouw wervelkolom in balans is, zorgt dat voor betere coördinatie en balans, minder gewrichtsslijtage én betere bewegingsvrijheid.

Contact

Wil je meer weten of twijfel je of chiropractie iets voor jou is? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een gratis en vrijblijvende screening. Of kom langs op een van onze informatie avonden.

9 + 7 =

Cornerstone Chiropractie

Hoge Ham 85d - 5104 JC - Dongen